Så kan du med kontantkort lyssna på ljudböcker i mobilen

Så kan du med kontantkort lyssna på ljudböcker i mobilen

De som har kontantkort har ofta svårt att använda internettjänster under längre perioder, som att exempelvis lyssna på ljudböcker. Vi går dock mot en förändring på den fronten och kontantkort med surf kan idag ha så stora datamängder att de likt mobilabonnemang möjliggör för användaren att lyssna på ljudböcker var man än är. Det här är en skön förändring för den som inte vill teckna sig för ett abonnemang men ändå vill ha en rejäl surfmängd.

Ny typ av kontantkort med mer surf

Den här förändringen sker till stor del tack vare att kontantkorten idag genomgår stora förändringar. Allt fler operatörer erbjuder kontantkort med stora surfmängder som möjliggör för dig att använda internet precis som om du vore hemma.

Tips! Kontantkort med surf kan idag ha upp till 50 – 100 GB data och är heller inte så dyra som de tidigare varit.

Kontantkort med surf är heller inte så dyra som de tidigare varit, de har helt enkelt blivit allt mer lika abonnemang – utan bindningstiden. Hur mycket surf som ingår i kontantkorten idag varierar stort men som mest rör det sig om 50 – 100 GB. Fullt tillräckligt för i stort sätt alla användningsområden med andra ord. Om du vill skaffa ett kontantkort bör du börja med att genomföra en jämförelse på exempelvis Kontantkort.se. På så sätt kan du se vilken operatör som erbjuder mest surf, till bäst pris.

Maximera din datahastighet

För den som vill ha den bästa upplevelsen av din surfmängd med ett kontantkort kan det vara klokt att kika på sätt att höja hastigheten på sin surf. Det finns flera sätt att göra detta på men här är några av de mest effektiva:

  1. Operatör. Beroende på vilken operatör du väljer har de olika hastighet på sin anslutning. Generellt har Telia högst hastighet i sin anslutning, men som vi nämner senare beror detta också på vilket geografiskt område du befinner dig i.
  2. Geografi. Var du befinner dig i Sverige påverkar också hur snabbt ditt internet i mobilen är. För att säkerställa att du har snabbast möjliga internet kan det därför vara klokt att kolla på geografisk data. Om du inte är nöjd med din täckning kan du enkelt byta operatör nästa gång du ska ladda ditt kontantkort.
  3. Dataslukande applikationer. Att ha applikationer i bakgrunden påverkar inte bara hur mycket datamängd du har att röra dig med för de saker du verkligen vill göra, utan även hastigheten. Ta därför bort alla applikationer som du inte använder alternativt stäng av bakgrundsdata för dessa.

Följer du dessa steg får du inte bara mer data att använda själv, utan du får även en snabbare anslutning – så att du kan lyssna på ljudböcker var du än befinner dig.