Bokhandlare

Bokhandlare

Fysiska bokhandlare har genom alla tider varit den främsta källan för köp av böcker, men nu har internetbokhandlarna tagit över marknaden mer och mer – och de växer ständigt. Du behöver inte längre gå till bokhandeln för att köpa dina favoritböcker utan detta kan du göra hemma i soffan och enkelt få dem levererade direkt till dörren.

Bokaffärer

Trots att onlinebokhandeln börjar ta över så finns det fortfarande en hel del aktiva och aktuella bokaffärer. Den absolut största och främsta bokhandeln i Sverige är Akademibokhandeln. Med sina totalt 108 butiker i hela Sverige har Akademibokhandeln ett väldigt brett sortiment av böcker men även tillgång till författarbesök och andra trevliga upplevelser. Det finns också lokala bokaffärer i de flesta städer och områden.

Till exempel så har NK en egen bokhandel som heter ”NK bokhandel” och som erbjuder både klassiska verk, samt nylanserade utgåvor av böcker. Slutligen har vi en Science Fiction-bokhandel som återfinns i Göteborg, Malmö och Stockholm. Denna bokhandel fokuserar endast på genren science fiction och erbjuder sina kunder allt man kan önska inom den genren.

Bokhandlare på internet

Adlibris är den största nätbokhandeln i Sverige. Hos Adlibris har kunderna tillgång till över 10 miljoner titlar inom olika genrer och snabba leveranser. De har även en fysisk butik i Stockholm. Strax efter Adlibris hamnar Bokus. Denna hemsida har en vision om att alla människor ska få njuta av läsning, varje dag. De fokuserar även mycket på miljöaspekterna och lägger stor vikt vid miljövänliga leveranser och en hållbar utveckling.

Även hemsidan CDON säljer en hel del böcker. Hos CDON kan du hitta allt ifrån barnböcker ljudböcker och klassiker till kurslitteratur, topplistor och böcker på utländska språk. Det finns helt enkelt någonting för alla på CDON. Detta för att bara nämna några bokhandlare på internet, det finns såklart desto fler.

Studentlitteratur

Allra störst på studentlitteratur är Studentlitteratur.se. Denna hemsida är skapad endast för att erbjuda litteratur inom alla möjliga områden. Här finns böcker och undervisningsmaterial för förskolan, grundskolan, gymnasiet, universitetet och högskolorna. Adlibris har över 700 böcker som är ren studentlitteratur. På deras hemsida väljer man själv den kategori som man söker litteratur inom. Kanske behöver man litteratur inom medicin, ekonomi eller varför inte filosofi?

Adlibris har många kategorier och många titlar att välja mellan när det gäller studentlitteratur. Även CDON har ett stort utbud av studentlitteratur. CDON vill erbjuda så billig litteratur för studenter som möjligt och arbetar därför med Mecenat- och Studentkortet – vilket gör att studenterna får 5 % rabatt på sitt köp.