Antikvariat

Antikvariat

Det är alltid något speciellt med att gå in i ett riktigt välsorterat antikvariat. En skattkista full med gamla och nya böcker – klassiker, faktaböcker, deckare, och alla genrer man kan tänka sig. Olika antikvariat har olika stilar: medan några enbart har utvald litteratur har andra allt möjligt, och man måste i det senare fallet kanske leta lite mer än i det förra. I utbyte brukar en osorterad bokhandel vara billigare.

Tips på antikvariat i Sverige

Alfa Antikvariat är en bokhandel som ligger i Stockholm, på Olof Palmes gata 20B. Det är en välfylld bokhandel med alla möjliga sorters böcker. Här är en sådan butik som känns som en hemlig gömd kammare fylld med skatter som ingen har sett på länge. Det finns alltid något kul att hitta här, oavsett vilken typ av bok du letar efter. Här finns allt från skönlitteratur till serietidningar och fackböcker. På så sätt finns det något för alla i denna bokhandel i Stockholm.

Antikvariat Bode är en bokhandel i centrala Karlshamn, som har funnits där länge och har allt – bokstavligen. Här finns inte bara böcker i alla dess former utan också serietidningar, vinyler och CD-skivor. Det är ett antikvariat som ger en härlig stämning åt den lilla staden och är väl värt ett besök om du skulle ha vägarna förbi. Den lilla hamnstaden Karlshamn smyckas av Antikvariat Bode som dess absoluta höjdpunkt för alla som är intresserade av litteratur. Förhoppningsvis kommer butiken finnas kvar länge till.

Antikvariat i utlandet och hemma

När du är i en ny stad är det lätt att du lockas av att gå in i en bokhandel, bara för att komma på att du absolut inte talar språket. Vad du då kan försöka leta upp är antikvariat med engelsk litteratur, om du läser sådan. Detta finns i de flesta större städer och många antikvariat har åtminstone en del litteratur på engelska. Det är alltid kul att köpa med sig någonting från ett ställe man besöker och utöver att få en läsupplevelse får du även ett minne.

Om du däremot är bra på språk och kanske kan franska eller tyska är det kul att passa på att leta efter litteratur i originalspråket om du till exempel är i Paris eller Berlin. Det är också kul att hitta något som hör till staden om du känner att du har fått har en härlig upplevelse därifrån. Dessutom finns det i många av de större städerna speciella antikvariat med särskilda teman för de som har lite mer specifika intressen. Det mesta går dessutom att ta reda på via internet.