3 tips för bokförvaring som bokhandlare

3 tips för bokförvaring som bokhandlare

När man äger en bokhandel är det viktigt att du har koll på hur du förvarar dina böcker. Nedan listar vi våra bästa tips för hur du på bästa sätt förvarar dina böcker i din bokhandel.

1. Skydda böckerna i ett tempererat förråd

När du förvarar böcker i ett lager eller förråd är det viktigt att böckerna skyddas från skador som kan orsakas av damm, mögel, skadedjur och till och med direkt solljus.

Hos t.ex. Prinsens lager hittar du förråd som är vältempererade och har en isolering likt en vanlig villas för att dina böcker inte ska kunna skadas. För att vara extra säker på att böckerna kommer att hålla kan du förvara dem i plastbehållare med tätt förslutna lock.

2. Låt böckerna vara inredningens huvudperson

Eftersom det är en bokhandel du har bör ju den huvudsakliga inredningen utgöras av böcker och bokhyllor. Men det finns flera aspekter av förvaringen av böcker än att rätt och slätt slänga upp alla bredvid varandra i bokhyllorna.

Gör böckerna till en del av inredningen och låt böckernas placering överraska och inspirera gästerna istället. Lek med färgsortering, blanda olika storlekar och stapla böckerna på varandra liggandes i högar.

Använd din kreativitet och nytänkande sida för att göra din bokhandel mer unik.

 3. Exponera mera – skapa bra säljplatser

När du ställer upp böckerna i butiken räcker det inte bara med att rada upp dem prydligt enligt bokstavsordning i bokhyllorna. Du behöver också tänka på hur du på bästa sätt exponerar dina varor och således säljer fler böcker som får din bokhandel att växa och öka i omsättning.

Enligt standard ska butiken vara välfylld, visa priset på ett tydligt sätt, erbjuda kunden ett köpmotiv och samtliga ska genomföras på ett kreativt och varierat vis. Använd dig av bokbord, utvalda mindre hyllor med boktips och skapa tydliga säljytor placerade längs med kundernas olika vägar runt om i butiken.

Kanske kan det vara en idé att införa en mysig läshörna där gästerna kan läsa lite i böckerna innan de bestämmer sig för att köpa dem?