Hitta din perfekta skrivteknik

Hitta din perfekta skrivteknik

Skrivteknik kan inte bara underlätta för ditt sätt att skriva, utan även intressera läsaren. Olika tekniker skiljer sig från författare till författare och det finns inget rätt eller fel. Vissa tekniker kan föredras vid vissa tidpunkter, andra förstör bara. Sättet du skriver på kan också påverka.

Bläck eller blyerts? För hand eller på dator? Det kan kännas givande för många att hålla slutresultatet i handen och därför kan det rekommenderas att ha sitt verk på blad, oavsett hur du skriver. Om du skriver på dator behöver du därmed en skrivare med bläckpatroner som har kapacitet för dessa utskrifter. Eftersom många dokument är på väldigt många sidor kan det vara bra att investera i bra men billiga bläckpatroner. Jämföra patroner till din skrivare kan du göra på Bläckpatron.se.

Den bästa skrivtekniken är den som passar dig

För många kan det vara svårt att hitta den teknik som faktiskt passar dig bäst. Det kan kännas gammaldags men härligt att skriva för hand, samtidigt som det tar nästan dubbelt så lång tid som att skriva på dator. Å andra sidan behövs det skrivas ut många blad om verket skrivs på datorn, vilket kan resultera i höga utskriftskostnader. Detta är några tankar som kan dyka upp i författares huvuden.

Tips! Fokusera på det mest relevanta när du ska skriva – det faktiska innehållet. Slösa inte tid på att överväga vilken skrivteknik som sägs vara bäst.

Det fokuseras mycket på hur något skrivs, istället för vad som skrivs. Det sägs att vissa skrivtekniker är bättre än andra. Faktum är att alla har olika tekniker och det gäller att hitta den som passar dig bäst. Känner du inte för att skriva för hand, att en penna är för jobbig? Skriv på datorn. Hitta en bra skrivare och bra bläckpatroner så du kan skriva ut resultatet sen. Låt inte processen bli så komplicerad. Detta kan störa ditt fokus. Välj det som känns mest bekvämt för dig och fokusera på innehållet.

Författarteknik kan locka läsare

När själva skrivtekniken är löst, kan en annan teknik bli relevant att använda. Detta handlar om tekniken hur du skriver ett bra innehåll. Det finns exempelvis en skrivform som kallas isbergstekniken, som kan locka läsare. Grunden i denna form av skrivande är att skala av sina texter och hålla de kortfattade och nästan lite hemlighetsfulla. Tanken är att det ska läsas mellan raderna och att läsarna ska skapa egna uppfattningar. Namnet isbergstekniken grundar sig i att det bara går att se toppen av ett isberg från ovan vattenytan. Den största delen gömmer sig under. Denna teknik sägs vara en hemlighet bakom bra berättelser, när läsaren själv ska serveras underförstådd information för att skapa aha-ögonblick.